2017. április 4., kedd

Bin-Jip

Bin-Jip koncert /2017.03.31., Budapest, A38 hajó/



           Lassan el sem fogjátok hinni nekem, hogy ismerek művészeket Harcsa Veronikán és Gyémánt Bálinton túl is. Ezt a koncertet azonban nem hagyhattam ki, hiszem ebben a felállásban utoljára lépett fel így együtt a Bin-Jip (Harcsa Veronika-ének, Gyémánt Bálint-gitár, Andrew J-zenei producer). Andrew J viszi tovább a zenekart, Veronika és Bálint kilépése után. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy Kaltenecker Zsolt mellett Lantos Zoltán hegedűművész is tagja lesz az új formációnak. Andrew J már zenélt vele együtt a Harcsa Veronika udvarban, Kapolcson, a Művészetek Völgye ideje alatt. Az akkor egy izgalmas produkció volt, szóval kíváncsian várom, mivel fognak majd előrukkolni az ősz folyamán.

           A Bin-Jip (jelentése: üres házak) eddig számtalan koncert mellett két albummal (Enter, Heavy), és egy koncert kiadvánnyal örvendeztette meg rajongóit. A mostani teltházas koncert az A38 hajón méltón zárt le egy 7 éves időszakot. Nemcsak a hangzás, hanem a profi vizuális hatások is sokszor ámulatba ejtettek. Akit érdekel, az találhat fotókat róla a hajó galériájában.

            A koncert kapcsán volt időm egy kicsit csavarogni Budapesten. Amíg készülnek a 10. Észt hétről a bejegyezéseim, addig megosztok veletek egy általam készített képeslapot a fővárosról.